PANALBANIAN

Lajmet shqip nga Finlanda

THL rekomandon vendosjen e gjendjes së jashtëzakonshme. “Ngrirje” e pasaportës së koronavirusit

, ,

Markku Tervahauta, Drejtor i Përgjithshëm i Institutit Kombëtar të Shëndetit dhe Mirëqenies, deklaroi sot në Yle se THL gjithashtu mendon se është “mirë të vlerësohet situata dhe të mendohet për futjen e një mekanizmi frenimi emergjent në ditët në vijim”.

Tervahauta u pyet pse THL është ngadalësuar me rekomandimet e reja të vaksinimit.

– Nuk jemi ngadalësuar, pasi qysh në shtator janë dhënë rekomandimet e para për vaksinimin e tretë për personat me imunitet të dobësuar. Rreth mesit të tetorit, rekomandimi tjetër u bë për të ofruar një dozë të tretë të vaksinës për të gjithë ata mbi 60 vjeç dhe për ata në rrezik.

Tervahauta përmendi gjithashtu rekomandimet e fundit të Yle për vaksinat e treta në kujdesin social dhe shëndetësor dhe për të gjithë popullsinë e rritur në Yle’s Ykkösaamu. Përveç kësaj, ai inkurajon këdo që ende heziton të marrë vaksinën.

“Ngrirje” e pasaportës së koronavirusit

Sipas një dekreti të Qeverisë, mund të vendoset që pasaporta e koronavirusit të mos jetë më e vlefshme.

– Kur të mbërrijë Omikron, ka një nevojë të mundshme “për të ngrirë” pasaportën e koronavirusit, tha ai në transmetimin e drejtpërdrejtë të Yle.

Së fundi, Tervahauta rekomandon t’i kaloni Krishtlindjet në një rreth të vogël, duke shmangur udhëtimet. Rekomandohet të bëni testin e koronës përpara festave të Krishtlindjeve.

– Mundësisht kur shkoni te gjyshërit e moshuar, një test i shpejtë para vizitave. Nëse keni ndonjë simptomë, atëherë qëndroni mënjanë dhe largohuni nga ambjentet e përbashkëta me të tjerët.

About Post Author


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *