PANALBANIAN

Lajmet shqip nga Finlanda

Times: Kryeministrja e Finlandës, një lider në ngjitje

, ,

Kryeministrja Sanna Marin (SDP) është zgjedhur në listën 100 Next të revistës Time, një indeks i botuar çdo vit i “liderëve në ngjitje që po formësojnë të ardhmen”.

Lista e këtij viti Time100 Next përfshin personalite me ndikim që vijnë nga një larmi fushash të ndryshme, përfshirë biznesin, argëtimin, politikën, sportet, shkencën dhe shëndetësinë.

Marin është një nga gjashtë personat në listë për të cilët revista ka publikuar edhe një foto të kopertinës.

Artikulli që shoqëron përfshirjen e Marin u shkrua nga Kryeministrja e Norvegjisë Erna Solberg, në të cilën ajo vë në dukje se Marin u bë kryeministër vetëm disa javë pasi infeksioni i parë i koronavirusit u diagnostikua në Finlandë në Janar 2020.

“E re në punë, Sanna nuk kishte shumë periudhë muaji mjalti, por ajo u adaptua shpejt. Duke zbatuar kufizimet në mars dhe duke ndaluar udhëtimin në disa pjesë të vendit, Sanna ndihmoi për të mbajtur nivelet e rasteve të koronavirusit në një të pestën e mesatares së Bashkimit Europian”, shkruan Solberg.

Solberg shtoi se ngritja e Marin për t’u bërë kryeministër në një moshë kaq të re kapi vëmendjen globale, por “ajo nuk është një fillestare politike dhe gjatë pandemisë, ajo ka provuar se udhëheqja e mirë nuk varet nga mosha”.

Të përfshira në listën e 100 Tjetër të këtij viti janë Amanda Gorman, e cila recitoi një poezi në inaugurimin e Presidentit të SHBA Joe Biden, aktivisten e lëvizjes Black Lives Matter Jessica Byrd dhe Svetlana Tikhanovskaya, e cila sfidoi Alexander Lukashenko në zgjedhjet presidenciale në Bjellorusi.

Time ka publikuar listën më me ndikim që nga viti 2019, si një zgjerim i listës kryesore të revistës 100 kryesuesit e njerëzve më me ndikim në botë.

About Post Author


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *