PANALBANIAN

Lajmet shqip nga Finlanda

Traficom mund të përgjysmojë numrin e udhëtarëve në trena, metro dhe autobuzë

, ,

Numri i pasagjerëve në transportin publik mund të kufizohet, thotë Agjencia Finlandeze e Transportit dhe Komunikimeve Traficom. Kufizimi do të arrihet nëse autoritetet raportojne se masat aktuale nuk janë të mjaftueshme për të parandaluar përhapjen e koronavirusit.

Nëse vendoset një kufizim i tillë, maksimumi gjysma e numrit normal të pasagjerëve do të mund të merren me transport publik. Kufizimi do të zbatohet për automjetet me më shumë se 10 persona.

– Kufizimi i numrit të pasagjerëve mund të vendoset vetëm nëse plotësohen kriteret e përcaktuara me ligj dhe do të konsiderohet një masë shtesë e nevojshme, thotë Jarkko Saarimäki, CEO i Traficom .

Për shkak të koronavirusit, numri i pasagjerëve të transportit publik u kufizua për herë të fundit pranverën e kaluar në zonën Hus të rretheve spitalore të Helsinkit dhe Uusimaa dhe në Finlandën Jugperëndimore.

Para se të ndërmarrë kufizimet në numrin e pasagjerëve, Traficom do të diskutojë me operatorët e transportit se çfarë masash mund të merren për të parandaluar përhapjen e koronavirusit.

Masat kryesore përfshijnë masat e marra nga operatorët e transportit sipas ligjit të sëmundjeve ngjitëse, të tilla si sigurimi i higjienës së mjeteve të transportit dhe shkëmbimi i informacionit për udhëtimin e sigurt.

Ofruesit e shërbimeve të transportit dhe trafikut duhet të sigurojnë që ambientet dhe sipërfaqet e destinuara për përdorimin e pasagjerëve në mjetet e transportit të jenë rregullisht të dezinfektuara dhe që të ndiqen praktika të tjera të ngjashme kundër kontaminimit.

Përveç kësaj, pasagjerëve do t’u sigurohet mundësia për të mbajtur një nivel adekuat të higjienës në mjetet e transportit dhe do të pajisen me udhëzime se si të mbajnë një distancë të përshtatshme, të pastrojnë duart, të përdorin mburoja për fytyrën dhe praktika të tjera të ngjashme për të parandaluar përhapjen e infeksionit.

Operatorët përgjegjës për menaxhimin e stacioneve, terminaleve dhe hapësirave të tjera të ngjashme, në bashkëpunim me ofruesit e shërbimeve të transportit dhe trafikut, do të marrin masa për të parandaluar përhapjen e koronavirusit. Këto marrëveshje udhëzojnë pasagjerët kur hyjnë dhe dalin nga automjeti.

Gjithashtu, edhe vetë pasagjerët mund të ndikojnë në sigurinë shëndetësore, kujton Traficom.

Është e rëndësishme të mbani maska ​​efektive si dhe të mbani një distancë me pasagjerët e tjerë sa herë që është e mundur.

About Post Author


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *