PANALBANIAN

Lajmet shqip nga Finlanda

Transmetuesi Publik-YLE: Të gjitha aktivitetet sportive do të shikohen falas 10 vitet e ardhshme

, ,

Transmetuesi i shërbimit publik Yle dhe transmetuesi komercial MTV do të ndajnë të drejtat finlandeze për finalet e Kupës së Botës të futbollit të vitit të ardhshëm në Katar, që do të thotë se çdo lojë do të jetë e disponueshme për audiencën në Finlandë në televizionin tokësor pa pagesë.

Sipas kushteve të marrëveshjes, Yle do të transmetojë 42 ndeshje – duke përfshirë lojën hapëse dhe finalen – ndërsa MTV do të shfaqë gjithsej 22 ndeshje.

Përveç kësaj, të gjitha lojërat do të jenë të disponueshme për t’u parë më pas në platformat e shikimit të të dy transmetuesve, që do të thotë se ndeshjet e shfaqura drejtpërdrejt në MTV mund të shihen më vonë edhe në Yle Areena.

“Gjëja më e rëndësishme për ne në Yle është të sigurojmë që ngjarjet e rëndësishme sportive të jenë lirisht të disponueshme për të gjithë njerëzit që jetojnë në Finlandë,” tha Panu Pokkinen, Drejtor i njësisë së Sporteve dhe Ngjarjeve të Yle. “Ka konkurrencë në rritje për të drejtat e transmetimit sportiv. Duke përdorur këto lloje të reja partneriteti, ne sigurojmë përdorimin e përgjegjshëm të parave dhe mbijetesën në tregun në rritje.”

Yle dhe MTV kanë rënë gjithashtu dakord të transmetojnë bashkërisht Kupën e Botës për meshkuj 2026, dhe partneriteti i futbollit është një nga një sërë bashkëpunimesh të ndryshme që transmetuesi i shërbimit publik të Finlandës ka hyrë në lidhje me të drejtat e transmetimit sportiv. Për shembull, të drejtat për Lojërat Olimpike të Tokios verën e kaluar u ndanë me Discovery.

“Është e mrekullueshme që bashkëpunimi i rënë dakord më parë për Kupën e Botës 2026 do të mbetet në fuqi dhe se bashkëpunimi midis MTV dhe Yle do të fillojë për Kupën e Botës 2022”, tha CEO i MTV Johannes Leppänen.

Marrëveshja me MTV do të thotë që Yle ka të drejta të plota ose të pjesshme për të transmetuar pothuajse çdo kampionat evropian dhe turne të Kupës së Botës këtë dekadë, si për meshkuj ashtu edhe për femra.

Për ndeshjen e meshkujve, Yle do të transmetojë Kampionatin Evropian të 2024 dhe 2028, si dhe finalet e Kupës së Botës në 2022 dhe 2026. Ndërkohë, të drejtat për Kampionatin Evropian të femrave në 2022 – në të cilin është kualifikuar skuadra finlandeze – dhe 2025, si dhe Kupa e Botës në vitin 2023, tashmë janë siguruar.

About Post Author


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *