PANALBANIAN

Lajmet shqip nga Finlanda

Tre vdesin, mbi 319 mijë janë vaksinuar

, ,

Instituti Kombëtar i Shëndetit dhe Mirëqenies (THL) njoftoi sot tre vdekje të reja në lidhje me koronavirusin, duke e çuar në gjithsej 740 numrin e vdekjeve prej virusit. Një total prej 194 personash janë në spital dhe 36 persona në kujdes intensiv, një më shumë se të mërkurën.

Janë raportuar 565 infeksione të reja me koronavirus. Një total prej 55,687 infeksionesh me koronavirus janë diagnostikuar në Finlandë që nga fillimi i epidemisë. Të paktën 69 bashki raportuan infeksione të reja. Numri më i lartë i infeksioneve të reja u gjet në Helsinki (176), Vantaa (74) dhe Turku (50).

Instituti Kombëtar i Shëndetit dhe Mirëqenies (THL) deklaron se afërsisht 319,600 njerëz në Finlandë kanë marrë të paktën një dozë të vaksinës mjekësore. Numri është rritur me më shumë se 17,000 nga dje. Janë afërsisht 77,300 që morën dozën e dytë të vaksinës.

About Post Author


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *