PANALBANIAN

Lajmet shqip nga Finlanda

Trenat Allegro ndalojnë të hënën. Finlanda ndërpret transportin e udhëtarëve me Rusinë

, ,

Treni Allegro midis Helsinkit dhe Shën Petersburgut pezullon të hënën transportin e udhëtarëve. Të enjten, Tytti Tuppurainen, Ministre e Qeverisjes së Korporatave, i dërgoi një letër VR duke thënë se nuk ishte më e përshtatshme për të funksionuar trenin.

Të premten në mëngjes, VR njoftoi se do të pezullonte trafikun e Allegro – për momentin – duke e nisur nga e hëna, 28 mars.

Të dielën, më 27 mars, vetëm shërbimi i mëngjesit Allegro do të jetë nga Helsinki në Shën Petersburg dhe treni i pasdites AE786 do të anulohet. Të dielën, të dy fluturimet e planifikuara do të zhvillohen nga Shën Petersburg në Helsinki.

Klientët e VR mund të anulojnë pa humbje biletat Allegro të blera për shërbimet e anuluara të trenit.

“Deri më tani, ne kemi vazhduar të operojmë Allegro në përputhje me udhëzimet zyrtare dhe qëllimi ka qenë që të sigurojmë rikthimin e finlandezëve në Finlandë. Gjatë këtyre javëve personat që kanë dashur të largohen nga Rusia kanë pasur kohë të largohen nga vendi”, thotë Topi Simola, Drejtor i Transportit të Udhëtarëve.

“Tani, me sanksionet, nuk është më e përshtatshme të vazhdojmë të operojmë trafikun e Allegro, kështu që ne do të pezullojmë trafikun për momentin.

Trenat Allgro janë në pronësi të një kompanie të quajtur Karelian Trains, një sipërmarrje e përbashkët midis VR dhe kompanisë ruse hekurudhore shtetërore RZD. Viktoria Hurri, CEO i Karelian Trains, informoi Kauppalehti të enjten se trafiku Allegro ishte mbajtur me kërkesë të udhëheqjes shtetërore.

RZD është në listën e sanksioneve amerikane kundër Rusisë.

Sipas ministrit Tuppurainen, shërbimet e Allegro kanë vazhduar, ndër të tjera, sepse finlandezët që jetojnë në Rusi kanë mundur të kthehen në Finlandë prej andej. Trafiku ajror midis Finlandës dhe Rusisë është ndërprerë që kur Rusia pushtoi Ukrainën.

Aktualisht, kanë mbetur shumë pak finlandezë në Rusi.

About Post Author


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *