PANALBANIAN

Lajmet shqip nga Finlanda

Ukraina parashikon kapitullimin e Rusisë në muajin maj

, ,

Këshilltari i qeverisë ukrainase Oleksiy Arestovich thotë se ai pret që lufta të përfundojë në fillim të majit, kur Rusisë t’i mbarojnë burimet për të sulmuar fqinjin e saj.

– Besoj se deri në maj, në fillim të majit, duhet të kemi një marrëveshje paqeje, thotë Arestovich, sipas BBC.

Ai përshkruan dy rezultate të mundshme për sulmin rus në muajt e ardhshëm.

– Ose arrihet një traktat paqeje shumë shpejt, brenda një ose dy javësh, pasi trupat të tërhiqen ose të bëhet një përpjekje për të angazhuar sirianët (trupat) për raundin e dytë, dhe kur t’i bluajmë ata, traktati (do të lindë) nga mesi i prillit ose në fund të prillit, vlerëson Arestovich.

Departamenti amerikan i Mbrojtjes Pentagoni ka vlerësuar se Rusia po përpiqet të rekrutojë sirianë për të luftuar në Ukrainë.

Pothuajse të gjitha sulmet nga ushtria ruse janë ndalur pas një progresi të vogël këtë fundjavë, tha Autoriteti i Lartë i Mbrojtjes i SHBA për BBC.

Sipas presidentit të Ukrainës, bisedimet mes Rusisë dhe Ukrainës do të vazhdojnë sot, të martën.

About Post Author


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *