PANALBANIAN

Lajmet shqip nga Finlanda

Vaksinimet arrijnë 1 milion. Qeveria nuk është gënjeshtër e 1 prillit

,

Qeveria njoftoi dhënien e vaksinës së një miliontë të enjten në platformën sociale Twitter. Ndërsa dhënia e vaksinës së miliontë ndodhi që të binte ditën e parë të prillit, qeveria shkroi në mesazhin e saj informacionin shoqërues se nuk ishte një gënjeshtër e një prillit.

Kryeministrja Sanna Marin e përshkroi momentin historik në vaksinimet e koronavirusit si “një lajm të shkëlqyeshëm”.

Ministria e Çështjeve Sociale dhe Shëndetësisë (STM) dhe Instituti Kombëtar i Shëndetit dhe Mirëqenies (THL) bënë një përmbledhje të situatës së virusit.

Në veprimtari, Mika Salminen e THL tha që përqindja e njerëzve të vaksinuar në Finlandë ishte e treta më e larta në të gjitha vendet e BE.

Vetëm Hungaria dhe Malta janë përpara Finlandës. Nga sa më sipër, Hungaria ka porositur dy milion doza të vaksinës Sputnik V nga Rusia përveç porosive të përbashkëta të BE.

About Post Author


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *