PANALBANIAN

Lajmet shqip nga Finlanda

Vaksinimi, Finlanda e para ndër vendet nordike

, ,

Në Finlandë, 587.848 njerëz kanë marrë tani vaksinën e parë kundër koronavirusit. Ky numër do të thotë se 10.6 përqind e popullsisë është vaksinuar. Numri u rrit nga e premtja me 22,385 persona. 

tre qytetet mëdha, për shembull, një dhjetë persona është vaksinuar. 

 Sipas bazës dhënave Universitetit Oksfordit, Finlanda ka mbulimin madhvaksina ndër vendet Nordike, sipas agjencisë lajmeve STT. Danimarka është prapa me 10%, Estonia me 8.6%, Norvegjia me 8.2% dhe Suedia me 7.5%. 

About Post Author


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *