PANALBANIAN

Lajmet shqip nga Finlanda

Vaksinohen mbi 2.4 milionë finlandezë

,

Janë gjithsej 2,405,122 njerëz që kanë marrë dozën e parë të vaksinës në Finlandë, thotë Instituti Kombëtar i Shëndetit dhe Mirëqenies THL.

Vaksinat zënë 43.2 përqind të popullsisë së përgjithshme.

Doza e dytë u është dhënë 457,332 personave, 23,897 më shumë se ato të vaksinuara të Enjten. Kjo është 8.2 përqind e popullsisë së përgjithshme.

Javët e fundit, qëndrimi i finlandezëve ndaj vaksinave koronare është bërë edhe më pozitiv.

Sipas një studimi të fundit, 95 përqind e finlandezëve janë pozitivë në lidhje me vaksinën.

90 për qind do ta merrnin vaksinën me siguri ose mjaft mirë nëse do të ofrohej.

Pothuajse 94% e atyre të moshës 45-59 vjeç janë gjithashtu pro marrjes së vaksinës. Pothuajse 87 përqind e 30-45 vjeçarëve janë në favor, dhe gati 79 përqind e atyre nën 30 do të marrin me siguri nëse ofrohet.

About Post Author


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *