PANALBANIAN

Lajmet shqip nga Finlanda

Vantaa ka sot numrin më të madh të infeksioneve të reja

,

THL ka regjistruar 149 raste të reja të koronavirusit të konfirmuara nga laboratori të Martën, duke e çuar totalin e Finlandës në 90,398.

Numri më i lartë i infeksioneve është zbuluar në rrethet e spitalit Helsinki dhe Uusimaa, ku ka pasur 56 infeksione. Numri tjetër më i lartë i infeksioneve është zbuluar në Pirkanmaa, 17 infeksione dhe në zonën Turku 15 infeksione.

Nga qytetet, numri më i lartë i infeksioneve të reja është zbuluar në Vantaa, ku ka pasur 36 infeksione. Ka pasur 12 infeksione në Lahti, 11 infeksione në Tampere dhe 8 infeksione në Helsinki.

Në Finlandë, 38.3 përqind e popullsisë, ose 2.133.397 njerëz, tani kanë marrë të paktën një dozë vaksinimi korona, thotë Instituti Kombëtar i Shëndetit dhe Mirëqenies THL.

Të dyja dozat e vaksinës tani u janë dhënë 290,001 personave, ose rreth 5.2 përqind e popullsisë.

About Post Author


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *