PANALBANIAN

Lajmet shqip nga Finlanda

Vdekjet nga koronavirusi. Finlanda ka numrin më të madh ndër vendet Nordike

, ,

Sipas të dhënave të mbledhura nga Universiteti Johns Hopkins, numri i vdekjeve nga koronavirusi në Finlandë është rritur në një nivel më të lartë se në vendet e tjera nordike, nëse matet në një mesatare shtatëditore në raport me popullsinë.

Situata në Danimarkë është afërsisht e ngjashme, por ka pasur më pak vdekje në Suedi, Norvegji dhe Islandë.

1,632 njerëz kanë vdekur nga sëmundja në Finlandë. Sipas Ministrisë së Çështjeve Sociale dhe Shëndetësisë, ndërsa midis 21 dhjetorit dhe 4 janarit u raportuan 104 vdekje, 76 për qind e të cilëve ishin mbi 70 vjeç.

Faktorët e rrezikut për sëmundje të rënda përfshijnë moshën dhe mbipeshën në veçanti.

Ngarkesa totale e punës së kujdesit spitalor ka vazhduar të rritet në Finlandë javët e fundit, por nevoja për kujdes intensiv ka mbetur mjaft e qëndrueshme.

About Post Author


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *