PANALBANIAN

Lajmet shqip nga Finlanda

VERO – qytetarëve: Llogarisni të ardhurat dhe ndryshoni përqindjen e tatimit

, , ,

Më shumë se 920 mijë finlandezë mund të duhet të paguajnë taksa në dhjetor sipas përqindjes shtesë nëse të ardhurat e tyre mbeten në nivelin e fillimit të vitit dhe nuk kanë bërë asnjë ndryshim të kartës tatimore.

Problemi është i përvitshëm, por Administrata Tatimore (VERO) ka prezantuar mënyra të reja për të paralajmëruar taksapaguesit që në dhjetor të mos përfundojnë me një rrogë të përgjysmuar a në mos më keq.

Që nga marsi, rreth 40 mijë tatimpagues kanë marrë një propozim për një ndryshim në normën e taksave përmes postës elektronike. Kjo është e mundur vetëm për ata që kanë aktivizuar mesazhet në platformën Suomi.fi.

Administrata tatimore i ka krahasuar të ardhurat me të dhënat në një kartë tatimore të kohëve të fundit, dhe nëse paga ka ndryshuar ndjeshëm, një propozim i para-llogaritur për një përqindje të re është shfaqur në emailin e ardhur nga VERO.

Më pak se një e treta e atyre që morën një propozim e kanë pranuar atë, ose si të tillë ose pas ndryshimeve.

– Problemi është se 24 mijë përfitues nuk kanë reaguar në asnjë mënyrë, thotë Inspektori i Lartë Päivi Ylitalo nga Administrata Tatimore.

Përveç kësaj, Administrata Tatimore ka dërguar mesazhe me tekst për 7 mijë klientë në një projekt pilot. Mesazhet me tekst u provuan vitin e kaluar.

Kontaktet kanë për qëllim ata, taksimi i të cilëve duket të jetë i shpejtë dhe norma e taksës duhet të rritet me të paktën 1.5 pikë përqindje. Pra, edhe pse posta nuk ka mbërritur, nuk mund ta lini veten të siguroheni që gjithçka është mirë.

Sidoqoftë, finlandezët po ndryshojnë aktivisht normën e tyre tatimore gjatë gjithë vitit. Deri më tani, janë bërë 1.6 milion ndryshime. Shuma është pak më e lartë se para koronavirusit, si rezultat i luhatjeve të të ardhurave./ Marrë nga Yle

About Post Author


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *