PANALBANIAN

Lajmet shqip nga Finlanda

Virusi shpërthen në Finlandë. 11,334 në mbarë vendin, 8 mijë në rajonin e kryeqytetit

, ,

Në Finlandë, 11,334 infeksione koronavirus u raportuan të premten, nga të cilat rreth 1,800 i përkasin ditëve të festës së Krishtlindjes, sipas Institutit Kombëtar për Shëndetin dhe Mirëqenien (THL). Shumica e rasteve janë raportuar në javën pas Krishtlindjes.

Drejtori i THL Mika Salminen i thotë HS se “kryesisht shifrat e së premtes janë të tre ditëve të mëparshme.”

Sipas Salminen, Situata nuk është e mirë, por do të ishte shumë më keq nëse vaksinimet nuk do të ishin bërë ashtu siç janë bërë në Finlandë. Sipas Salminen, zhvillimi i shkallës së lartë të infeksionit mund të shihet edhe gjetkë në Evropë. Shkak është varianti superngjitës, omikron.

“Megjithatë, sipas hulumtimeve paraprake nga vende të ndryshme, duket se panorma e sëmundjes është më e lehtë për omikron. Megjithatë, është tmerrësisht e vështirë të parashikohet se sa mund të rritet numri i rasteve. ”

Afrika e Jugut njoftoi të enjten se vala e infeksionit të shkaktuar nga varianti omikron i koronavirusit duket se po zbehet. Me ikjen e pikut të infeksionit, Afrika e Jugut vendosi të lirojë kufizimet e saj për koronavirusin.

“Me këtë informacion, ne ende nuk jemi në gjendje të parashikojmë plotësisht nëse situata është e njëjtë këtu. Ky është, sigurisht, një lajm më i mirë se sa do të kishte qenë nëse do të kishte pasur dukshëm më shumë sëmundje ose vdekje.”

Janë raportuar raste të reja të koronavirusit, veçanërisht në zonën e distriktit spitalor të Helsinkit dhe Uusimaa (Hus), rreth 8,000. Në mënyrë të konsiderueshme më shumë raste të koronavirusit janë raportuar gjithashtu në Finlandën Jugperëndimore dhe Ostrobothnia Jugore sesa në ditët e mëparshme.

Sipas të dhënave të së premtes, në Finlandë janë 375 pacientë me koronavirus në spitale. Nga pacientët, 52 janë në terapi intensive. Të enjten në spital ishin 343 pacientë, 56 prej të cilëve në terapi intensive.

“Ka pasur një rritje të qartë të numrit të rasteve. Kjo është veçanërisht për shkak të ndjeshmërisë së përhapjes së transformimit omikron, “thotë Mika Salminen, drejtoresha e THL.

“Ka të ngjarë që virusi të jetë përhapur në rrethet familjare gjatë Krishtlindjeve. Një rritje e ngjashme në rastet e virusit koronar për shkak të Transformimit të Omicronit është vërejtur në të kaluarën në Danimarkë dhe Norvegji, për shembull.”

About Post Author


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *