PANALBANIAN

Lajmet shqip nga Finlanda

VR anulon disa udhëtime me tren. Preken Helsinki, Turku, Tampere, Vaasa, Jyväskylä

,

Kompania e transportit hekurudhor VR njoftoi se pesë javët e ardhshme do të anulojë shërbimet e trenave në shumë linja të ndryshme ndërqytetëse.

– Reduktimet janë për shkak të situatës së koronavirusit, e cila ka shkaktuar ulje të numrit të pasagjerëve, thotë Merja Tuunanen, përgjegjëse për komunikimet e VR Group.

VR do të reduktojë shërbimet e trenave me një total prej rreth dhjetë përqind të linjave aktuale.

Nga kjo do të preken shumë rrugë të ndryshme, ku më së shumti theksohet Helsinki-Vaasa, por ka edhe itinerare nga Helsinki-Jyväskylä, Helsinki-Turku dhe Turku-Tampere.

– Zvogëlimet zbatohen kryesisht për trafikun e përditshëm, – nga e hëna në të enjte – por jo për ditët e fundjavës, thotë Merja Tuunanen.

About Post Author


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *