PANALBANIAN

Lajmet shqip nga Finlanda

Zelenskyi: Ukrainasit si finlandezët. Vetëm guximi do të na shpëtojë nga Rusia

, ,

Presidenti i Ukrainës Volodymyr Zelenskyi iu drejtua Parlamentit finlandez të premten pasdite.

Në fjalimin e tij, Zelenskyi iu referua Luftës së Dimrit të Finlandës, në të cilën guximi i finlandezëve e shpëtoi vendin nga sulmi sovjetik dhe tha se guximi i ukrainasve tani do të shpëtonte vendin e tyre.

“Ne do të bëjmë çmos që kjo situatë të mos përsëritet. Lufta në Ukrainë është vendimtare për vendin tonë, siç është edhe për Finlandën që ndani kufirin me Rusinë.

Ju e shpëtuat vendin tuaj nga sulmi i Stalinit, dhe në të njëjtën mënyrë populli ynë është trim dhe po lufton.

Ne nuk mund të injorojmë krime të tilla. Kur njerëzit luftojnë, ata duhet të mbështeten. Vendet e vogla e kuptojnë këtë më mirë se fuqitë e mëdha.

Ne duhet të bëjmë më të mirën së bashku në mënyrë që njerëzit të kthehen në shtëpi. Ne duhet ta ndalojmë luftën, nuk mund të presim. Jam i kënaqur që Finlanda nuk priti, por na mbështeti që në fillim të luftës.”

Zelenskyi tha se Finlanda ishte lideri moral i Koalicionit kundër luftës.

Sipas Zelensky, kjo është edhe siguria e Finlandës. Për këtë arsye, nevojiten sanksione të forta dhe të qëndrueshme kundër Rusisë.

Sipas Zelensky, Ukraina ka nevojë për sanksione më të ashpra dhe më shumë armë që mund të ndalojnë avionin ushtarak rus. Presidenti i Ukrainës përsëriti kërkesën e tij për sanksione të forta energjetike, bankare kundër Rusisë.

About Post Author


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *