PANALBANIAN

Lajmet shqip nga Finlanda

Kurti i kërkon BE-së furnizimin me vaksina

,

Shefi i zyrës së BE-së në Kosovë, Tomas Szunyog zhvilloi sot një takim me kryetarin e Lëvizjes Vetëvendosje, Albin Kurti. Në këtë takim, Z. Szynyog e uroi kryetarin Kurti për fitoren në zgjedhje dhe shprehu dëshirën që institucionet e reja të formohen pa ndonjë vonesë e të fillojë bashkëpunimi me qeverinë e re.

Kryetari Kurti e njoftoi ambasadorin me prioritetet e qeverisë së re, ku krahas punësimit dhe drejtësisë në qendër është luftimi i krimit dhe korrupsionit, bashkë me ligjin për konfiskimin e pasurisë. Këto të fundit janë të rëndësishme për të aplikuar për fondet nga IPA III, kujtuan ata, por edhe shtyjnë përpara reformat integruese drejt BE-së. Në këtë takim Kurti kërkoi ndihmë në përshpejtimin e procesit të furnizimit me vaksina kundër koronavirusit nga BE, për të cilën z. Szynyog na siguroi se jemi në plan për t’i marrë ato. Në fund, ata ndanë bindjen se shpejt do të bashkëpunojmë edhe më shumë rreth projekteve konkrete që ndihmojnë shtetndërtimin demokratik dhe zhvillimin socio-ekonomik në Kosovë.

About Post Author


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *