PANALBANIAN

Lajmet shqip nga Finlanda

Arabia Saudite kufizon pelegrinazhin në Mekë

, , , ,

Për të frenuar përhapjen e koronavirusit, Arabia Saudite po kufizon ashpër numrin e pjesëmarrësve në pelegrinazhin e përvitshëm mysliman.

Vetëm shtetasit sauditë dhe shtetasit e huaj që jetojnë tashmë në vend do të jenë në gjendje të marrin pjesë në pelegrinazhin në Mekë këtë vit. Numri i pjesëmarrësve është ende i kufizuar në 60,000 njerëz.

Përveç kësaj, pelegrinët e pranuar duhet të jenë midis moshës 18 dhe 65 vjeç dhe të kenë marrë një vaksinë koronare.

Pelegrinazhi po bëhet shumë më i madh se vitin e kaluar, kur vetëm rreth 1.000 njerëz u pranuan në vendin e ngjarjes. Sidoqoftë, është shumë më pak se vitet e zakonshme kur 2.5 milion njerëz nga e gjithë bota udhëtojnë në Mekë.

About Post Author


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *