PANALBANIAN

Lajmet shqip nga Finlanda

Pagesat e fëmijëve. Pas divorcit, australianit i ndalohet të largohet nga Izraeli deri më 9999

, ,

Noam Huppert, një shtetas australian që jeton në Izrael, është një kimist 44-vjeçar që punon për një kompani farmaceutike. Ai do të jetojë në Izrael për 8000 vitet e ardhshme.

Le të kthehemi pak në kohë. Huppert jetoi me gruan e tij në Australi kur u ndanë në vitin 2012. Gruaja u kthye në Izraelin e saj të lindjes me dy fëmijët e çiftit. Njëri ishte tre muajsh, tjetri pesë vjeç.

Hupert u transferua në Izrael pas vitit të ardhshëm për të qenë më afër fëmijëve të tyre, shkruan një faqe lajmesh News.com.au.

Menjëherë pas transferimit të babait në Izrael, gruaja aplikoi në gjykatë dhe mori një urdhër ndalim ndaj ish-burrit të saj që të mos mund të largohet. Arsyeja është borxhi i ardhshëm i burrit për pagesat e mirëmbajtjes, që kap vlerën e qindra mijëra eurove.

Babai duhet të paguajë rreth 1400 euro për secilin nga fëmijët e tyre derisa të mbushin moshën 18 vjeç.

Afati i ndalimit të largimit në vitin 9999 është zgjedhur rastësisht, thjesht për të siguruar që australiani të mos ikë nga vendi edhe në ditët e pensionit nëse pagesat janë të prapambetura.

Ligji favorizon nënat

Derisa Huppert të ketë paguar të gjitha paratë, ai nuk lejohet të largohet nga vendi për asnjë arsye, as për pushime, as për punë.

– Që nga viti 2013, jam i burgosur në Izrael, thotë ai

Ligji i familjes së Izraelit është shumë në anën e grave dhe thuhet se ka qindra burra të huaj në vend në të njëjtin pozicion si Huppert.

Prandaj, arsyeja e ndalimit të largimit nuk janë faturat e papaguara. Pagesat e ardhshme mund të pengojnë gjithashtu largimin nga Izrael.

Kjo  nuk bën aq përshtypje në Izrael, por Departamenti Amerikan i Shtetit, për shembull, po i paralajmëron burrat për seksione të veçanta të ligjit izraelit.

Blogeri Adam Herscu shkruan se baballarët janë një “specie e rrezikuar” në Izrael. Ata përdoren si “ATM që ecën”, duke iu referuar me ironi makinave elektronike ku klientët e bankave tërheqin rregullisht paratë.

Herscu tregon se me ligj nuk ka rëndësi që paga mujore e babait është më e ulët se pagesa mujore që duhet të bëjë për fëmijët. Pjesa tjetër do të mbetet borxh dhe babai nuk mund të largohet nga Izraeli derisa të paguajë për gjithçka.

About Post Author


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *