PANALBANIAN

Lajmet shqip nga Finlanda

70 % e biznesit: NATO forcon sigurinë, lirinë dhe stabilitetin e Finlandës

, , ,

Një anketë me sipërmarrësit finlandezë tregon se mbështetja e NATO-s është forcuar me shpejtësi gjatë muajit të kaluar.

Ndërsa 64 për qind e sipërmarrësve ishin në favor të anëtarësimit të Finlandës në NATO në mars, sondazhi më i fundit zbulon se shifra është rritur në 70 për qind brenda pak javësh.

Sa më i vjetër të jetë sipërmarrësi dhe sa më e madhe të jetë kompania, aq më e fortë është mbështetja. Mbështetja më e madhe vjen nga bizneset që operojnë në Finlandën Veriore dhe Lindore.

– Politika më e mirë për sipërmarrjen është sigurimi i stabilitetit dhe lirisë. Kjo është arsyeja pse sipërmarrësit janë pro anëtarësimit në NATO. Ne besojmë fuqimisht se anëtarësimi do të forconte sigurinë, lirinë dhe stabilitetin e Finlandës, thotë Mikael Pentikäinen, CEO i Sipërmarrësve.

Lufta është e dukshme

Sipas Entrepreneurial Gallup, lufta në Ukrainë do të prekë edhe më shumë kompanitë finlandeze. Një e katërta e kompanive raportojnë se pasiguria e përgjithshme po redukton porositë dhe rreth një të pestën e uljes së përfitueshmërisë.

– Rritja e çmimeve të energjisë ka efektet më të gjera. Rritja e çmimeve të lëndëve të para dhe rritja e kostove të transportit janë gjithashtu faktorë të rëndësishëm, thotë Pentikäinen.

Për fat të mirë, shumë kompani janë në gjendje të transferojnë rritjen e kostos në çmimet e tyre, gjë që siguron të ardhmen e tyre dhe vazhdimësinë e biznesit.

23% e kompanive kanë raportuar se duhet të rrisin çmimet për produktet dhe shërbimet.

21 për qind e të gjithë sipërmarrësve raportojnë se kriza nuk ka asnjë ndikim në operacionet e kompanisë. Pesha ka rënë nga anketa e marsit.

Gallup sipërmarrës u krye nga instituti kërkimor Kantar. Intervistat e studimit u kryen nga data 1 deri më 11 prill 2022. Anketimit iu përgjigjën 1033 përfaqësues të SME-ve. Intervali i gabimit të rezultateve është + – 3,1 pikë përqindje për rezultatin e përgjithshëm

About Post Author


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *