PANALBANIAN

Lajmet shqip nga Finlanda

AVI i zgjat kufizimet në Metropolin e Helsinkit deri me 7 shkurt


Agjencia Administrative Shtetërore Rajonale e Finlandës Jugore – AVI ka vendosur të zgjasë kufizimet e pandemisë deri më 7 shkurt.

Grupi Koordinues i Metropolit rekomandoi që kufizimet të zgjaten të martën. Agjencia e qeverisë rajonale mori vendimin përfundimtar për të zgjatur kufizimet të enjten.

Vendimi justifikohet me faktin se numri i të infektuarve me koronavirus po rritet vazhdimisht në zonën metropolitane të Helsinkit, gjë që ndikon në ngarkesën e kujdesit spitalor.

“Tani nuk bëhet fjalë më për të luftuar një sëmundje vdekjeprurëse, por për t’u kujdesur për aftësinë mbajtëse të kujdesit shëndetësor,” tha të martën Juhana Vartiainen (Kokoomus), kryetar i Bashkisë së Helsinkit dhe anëtar i Grupit Koordinues.

Zgjerimi i kufizimeve zbatohet për sportet ekipore dhe ushtrimet në salla të mbyllura, saunat publike, spa dhe pishinat, vendet e vallëzimit, aktivitetet e këndimit të korit, teatrot amatore ose në objekte të tjera të ngjashme që përdoren për aktivitete grupore. Përveç kësaj, parqet argëtuese dhe tematike, këndet e lojërave të mbyllura, këndet e brendshme të lojërave dhe sallonet publike në qendrat tregtare gjithashtu do t’i nënshtrohen kufizimeve.

Kufizimet e reja nuk zbatohen për aktivitetet e kohës së lirë – të mbikëqyrura – për fëmijët dhe të rinjtë e lindur në 2003 dhe ata më të rinj në moshë.

About Post Author


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *