PANALBANIAN

Lajmet shqip nga Finlanda

Avi: Nga 1 shkurti hapen pishinat, palestrat dhe teatrot për metropolin e Helsinkit


Agjencia Rajonale e Finlandës Jugore (AVI) vendosi lehtësimin e kufizimeve të pandemisë në zonën metropolitane të Helsinkit.

Vendimi është në përputhje me rekomandimet e Grupit Koordinues Rajonal të Koronavirusit për Uusimaa. Agjencia Rajonale Administrative Shtetërore anuloi vendimin që detyron Distriktin Spitalor të Helsinkit dhe Uusimaa të mbyllë plotësisht ambientet që përdoren për sport, hobi dhe aktivitete rekreative.

“Në dritën e deklaratës së qarkut spitalor, situata epidemike po përmirësohet, megjithëse barra për kujdesin shëndetësor mbetet e lartë. Prandaj, në përputhje me udhëzimet e Grupit Koordinues të Koronavirusit, ne tani po përgatisim një vendim për të shfuqizuar plotësisht urdhrin e mbylljes, “thotë inspektorja e lartë Oona Mölsä nga Agjencia Administrative Shtetërore Rajonale e Finlandës Jugore.

Mölsä thekson se koronavirusi është ende shumë në qarkullim. Prandaj, siguria shëndetësore duhet të vazhdojë të merret parasysh nga operatorët.

Kufizimet e grumbullimeve në Uusimaa do të lehtësohen gjithashtu. Nga fillimi i shkurtit, aktivitetet publike për deri në 50 persona mund të mbahen në ambiente të mbyllura nëse ulëset janë të disponueshme për publikun. Përndryshe, takimet nuk mund të organizohen.

Heqja e kufizimeve në tubime synon të lehtësojë organizimin, për shembull, të shfaqjeve të teatrit dhe filmave. Kjo vlen edhe për koncertet dhe ndeshjet sportive, ndër të tjera. Kufizimi i tubimeve do të qëndrojë në fuqi deri në mes të shkurtit.

About Post Author


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *