PANALBANIAN

Lajmet shqip nga Finlanda

Banka Nordea sulmohet nga hakerat. Paratë dhe të dhënat e klienteve nuk janë prekur


Shërbimet online dhe mobile të Bankës Nordea vazhdojnë të jetë të ngadalta pas ndërprerjes që ndodhi ditën e hënë.

Faqja e internetit e bankës raportoi të martën pasdite se disa nga shërbimet e Nordea i ishin nënshtruar ngacmimeve të jashtme, dmth. një sulmi refuzimi i shërbimit. Me fjalë të tjera është një sulm i qëllimshëm.

Nordea siguron klientët se nuk ka nevojë të shqetësohen për situatën.

– Të dhënat ose asetet e klientit nuk janë komprometuar. Disa klientë kanë pasur vështirësi në hyrjen në shërbime, shkruan faqja e internetit e bankës.

Nuk dihet ende se çfarë e shkaktoi sulmin e mohimit të shërbimit.

– Puna për sqarimin e situatës vazhdon. Ne e marrim seriozisht këtë hetim dhe do zbulojmë kush ështe pas saj.

Ngadalësimi në shërbime

Ngadalësimi mund të ndodhë kur identifikoheni me ofrues të tjerë shërbimesh përmes ID-së së Nordea. Mund të ketë gjithashtu ngadalësi në vërtetimin e sigurisë kur bëni blerje në një dyqan online. Nordea tha se përdorimi i kartave Nordea në dyqane dhe markete nuk ka asnje problem.

Banka këshillon klientët e saj që të provojnë të regjistrohen përsëri nëse identifikimi dështon për herë të parë.

– Ne do ta rregullojmë problemin sa më shpejt të jetë e mundur. Kërkojmë ndjesë për shqetësimin, thuhet në njoftimin e Bankës Nordea.

About Post Author


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *