PANALBANIAN

Lajmet shqip nga Finlanda

Dy javët e fundit, gjysma e të infektuarëve në grupmoshat 10–19 vjeç

, ,

346 infeksione të reja me koronavirus janë diagnostikuar në Finlandë, thotë Instituti Kombëtar i Shëndetit dhe Mirëqenies.

Në dy javët e fundit, janë diagnostikuar rreth 6,300 infeksione, që është pothuajse 2,900 më pak se në dy javët e mëparshme.

Sipas moshës, gjysma e të gjithë infeksioneve dyjavore kanë ndodhur në grupmoshat 10–19 vjeç, 20–29 vjeç dhe 30–39 vjeç, ku më shumë se një mijë janë diagnostikuar në secili. Afërsisht 830 infeksione janë raportuar tek fëmijët nën 10 vjeç.

Shkalla e incidencës, pra infeksionet dy-javore për 100,000 banorë, tashmë ka rënë në 114, nga pothuajse 166 në periudhën e mëparshme të referimit.

Më shumë se gjysma e infeksioneve dyjavore, ose 3,400, janë diagnostikuar në Helsinki dhe Qarkun e Spitalit Uusimaa (Hus). Në të njëjtën periudhë, pothuajse 700 infeksione të reja janë diagnostikuar në Finlandën Jugperëndimore dhe rreth 300 në Pirkanmaa dhe Päijät-Häme.

Shkalla e incidencës për Hus është tani 218, ndërsa në Finlandën Jugperëndimore dhe Päijät-Häme është rreth 155. Në Pirkanmaa, situata relative është dukshëm më e mirë, dhe shkalla e incidencës është 65.

Pas Hus, situata më e vështirë relative është në rrethin spitalor Itä-Savo, ku shkalla e incidencës është 203. Sidoqoftë, dy javët e fundit vetëm në dy raste ka patur 81 të infektuar brenda ditës në një rajon ku banojnë rreth 40,000 njerëz.

Një e pesta e finlandezëve kanë marrë vaksinën kundër koronavirusit. Vaksinat u janë dhënë 1.12 milion njerëzve dhe mbulimi i vaksinimit për dozën e parë është 20.2%.

Janë bërë më shumë se 4.1 milionë teste të koronavirusit. Raportimi i fundit për viktimat ishte të premten, kur THL tha se janë 868 vdekje të shkaktuara nga sëmundja e koronavirusit në Finlandë qysh prej shpërthimit të sëmundjes marsin e vitit të kaluar.

Një total prej 82.053 infeksionesh të konfirmuara janë diagnostikuar në Finlandë.

About Post Author


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *