PANALBANIAN

Lajmet shqip nga Finlanda

Të Gjelbërit zgjedhin kryetaren e përkohshme. Ohisalo merr lejen e lindjes

, ,

Partia e Gjelbër ka emëruar deputeten e Pirkanmaa Iiris Suomela si kryetare të përkohshme të partisë.

Nënkryetarja Suomela do të marrë kontrollin e partisë në Nëntor, kur udhëheqësja aktuale dhe Ministrja e Brendshme Maria Ohisalo merr lejen e lindjes. Në shtator, Ohisalo u rizgjodh pa kundërshtime për një mandat tjetër si kryetare e të Gjelbërve .

“Êshtë një kënaqësi dhe nder i madh,” tha Suomela pas njoftimit. “Unë erdha në këtë lëvizje si një studente e sapodiplomuar, veçanërisht për të gjetur një vend ku ne mund të punojmë së bashku kundër krizës klimatike dhe në forcimin e një shteti sa më social.” Në moshën 27 vjeç, Suomela është deputetja më e re. Ajo është gjithashtu nënkryetare e këshillit të qytetit të Tamperes.

Ministri i brendshëm i brendshëm do të emërohet më vonë

Dy kandidatët e tjerë për të marrë postin e kryetarit të përkohshëm të partisë ishin deputetët Hanna Holopainen nga qyteti lindor i Lappeenranta dhe Atte Harjanne të Helsinkit.

Harjanne, i cili fitoi më së shumti vota në zgjedhjet e fundit të zëvendëskryetarit, u pa se nuk kishte gjasa të merrte postin e kryetarit të përkohshëm të partisë për shkak të vendndodhjes së tij gjeografike. Detyra më e rëndësishme e kryesuesit të përkohshëm do të jetë të udhëheqë të Gjelbrit në zgjedhjet e para rajonale në janar-në të cilat Helsinki nuk do të marrë pjesë.

Partia do të propozojë zëvendësuesin e Ohisalo si Ministër i Brendshëm në një datë të mëvonshme.

About Post Author


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *