PANALBANIAN

Lajmet shqip nga Finlanda

Finlanda dërgon në Eurovizion grupin e muzikës metal

, ,

Grupi muzikor i muzikës metal “Blind Channel” do të përfaqësojë Finlandën në Eurovision, pasi fitoi Yle’s Contest for New Music (UMK) të shtunën në mbrëmje. Kënga ‘Dark Side’ ishte e preferuara e audiencës, duke marrë 551 pikë, ndërsa ndjekësit Teflon Brothers dhe Pandora tfituan 180 pikë secili.Fituesi u zgjodh nga një kombinim i votave nga publiku (75 përqind) dhe një panel ndërkombëtar jurie (25 përqind). “Finlandezët kanë kuptuar ADN-në e vendit”, reaguan fituesit pas shpalles së rezultatit. Nga ana statistikore Finlanda ështe vendi me numrin rekord të grupeve metalike për numrin e banorëve, i ashtuquajtur edhe “Komb i madh metalik”. Në maj, grupi do të garojë kundër 40 akteve të tjera në Roterdam, ku Blind Channel tha se shpresonin të shihnin të paktën disa njerëz në audiencë.

“Është shumë më mirë të performosh për një audiencë sesa thjesht kamerat,” tha këngëtari-kitarist Joel Hokka, ndërsa konkursi i Kualifikimit të Shtunën në Tampere nuk kishte shikues për shkak të situatës së koronavirusit. Historikisht, Finlanda rrallëherë ka dalë mirë në Eurovizion dhe ka fituar vetëm një herë garën ndërkombëtare. Bandi metalik me kostum monster Lordi bëri historinë e Eurovizionit në 2006 kur u bë akti i parë hard rock dhe hyrja e parë finlandeze për të fituar konkursin, me këngën e saj ‘Hard Rock Hallelujah’.

 

About Post Author


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *