PANALBANIAN

Lajmet shqip nga Finlanda

Finlanda vaksionon 45.1 të popullsisë


Më shumë se 2.5 milion njerëz në Finlandë tani kanë marrë dozën e parë të vaksinës së koronavirusit. Sot janë gati 34,700 më shumë njerëz të vaksinuar se një ditë më parë. Të vaksinuarit tani përbëjnë 45.1 përqind të popullsisë.

Nuk dihet ende nëse rritja e prodhimit të vaksinave koronare të Pfizer dhe Biontech do të ndikojë në ritmin e vaksinimit në Finlandë, thotë për STT Mia Kontio, një ekspert kryesor në Institutin Kombëtar të Shëndetit dhe Mirëqenies.

Agjencia Evropiane e Barnave (EMA) së fundmi lëshoi një rekomandim për të hapur linja të reja prodhimi për vaksinat e koronavirusit Pfizer dhe Biontech në Belgjikë. Sipas EMA, vendimi i fundit pritet të ketë një ndikim të rëndësishëm dhe të menjëhershëm në disponueshmërinë e vaksinave në BE, por në buletinin EMA nuk ishin sqaruar se cilat do të jenë efektet specifike për vendet anëtare nga rritja e prodhimit.

About Post Author


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *