PANALBANIAN

Lajmet shqip nga Finlanda

MIGRI: Pasaporta nga vendet jo të besueshme po vonon aplikimet

, , ,

Shërbimi Finlandez i Emigracionit (Migri) ka përpiluar një listë të vendeve pasaportat e të cilave i konsideron si jo të besueshme, kështu që nevojiten hetime të mëtejshme për të vërtetuar identitetin e mbajtësit.

Lista, e cila përfshin 6 shtete në Afrikë dhe 4 në Azi, është postuar në faqen e internetit të agjencisë së emigracionit, e lidhur me një buletin të klientëve që raportojnë një vonesë të konsiderueshme në përpunimin e aplikimeve për shtetësi.

“Vetëm një pasaportë nga vendet në listë nuk është e mjaftueshme për të përcaktuar identitetin e një personi. Shërbimit Finlandez të Imigrimit i duhet të kryejë më shumë hetime për këto vende që vijojnë: Afganistani, Iraku, Gambia, Gana, Kameruni, Republika Demokratike e Kongos, Nigeria, Pakistani, Somalia dhe Siria,” thotë Migri në faqen e saj të internetit.

Sipas Shërbimit Finlandez të Emigrimit, përpunimi i një aplikimi mund të zgjasë më shumë se sa vlerësohet nëse aplikanti ka paraqitur një pasaportë të një vendi të përfshirë në listën e mësipërme të shteteve, dokumentet e të cilëve nuk konsiderohen të besueshëm.

“Besueshmëria e një pasaporte në përcaktimin e identitetit mund të përkeqësohet nga regjistrat e mangët të të dhënave personale ose korrupsioni në vendin që jep pasaportën, për shembull,” thotë Migri në faqen e tij të internetit.

About Post Author


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *