PANALBANIAN

Lajmet shqip nga Finlanda

Mot i vështirë. Sot parashikohet 15 cm borë


Reshje të dendura bore do të provojnë sot pjesët jugore dhe lindore të Finlandës. Sipas parashikimeve paraprake nga Instituti Meteorologjik Finlandez, bora mund të arrijë deri në 15 deri në 20 centimetra.

Situata është shumë problematike, pasi kaosi në Finlandën jugore ka shkaktuar probleme të mëdha edhe para reshjeve të borës. Autoriteti i Emergjencave në Uusimaa paralajmëron se situata e borës përgjatë rrugëve dhe shesheve mund të jetë shumë e vështirë, duke iu shtuar baltës dhe pellgjeve të borës së shkrirë, apo kodrave me borë të mbledhura ngado.

Instituti Meteorologjik Finlandez ka lëshuar paralajmërime për kushte shumë të këqija drejtimi në shumë pjesë të Finlandës jugore. Ndryshimet e temperaturave dhe shpejtësisë së erës pritet të shtojnë edhe më problemet në akset rrugore.

About Post Author


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *