PANALBANIAN

Lajmet shqip nga Finlanda

Presidenti Niinistö: Finlanda mbështet sovranitetin dhe integritetin e Ukrainës


Presidenti i Republikës Sauli Niinistö zhvilloi në fillim të javës një bisedë telefonike me presidentin ukrainas Volodymyr Zelensky, njofton Zyra e Presidentit të Republikës.

Presidentët diskutuan situatën në Ukrainë. Niinistö i konfirmoi Zelenskyt se Finlanda mbështet sovranitetin dhe integritetin territorial të Ukrainës, brenda kufijve të saj të njohur ndërkombëtarisht.

Sipas zyrës së Kancelarisë së Presidencës, Presidenti Niinistö theksoi rëndësinë e dialogut dhe zgjidhjes diplomatike të konflikteve.

Ata përsëritën gjithashtu angazhimin e Finlandës për barazi të plotë të të gjitha shteteve në përputhje me parimet e Organizatës për Siguri dhe Bashkëpunim në Evropë (OSBE).

Rusia ka krijuar një kërcënim të besueshëm ushtarak për më shumë se gjashtë muaj, dhe Ukraina ka frikë serioze se një sulm po i vjen. Ekspertët ndërkombëtarë pajtohen kryesisht se askush nuk mund të jetë i sigurtë për përshkallëzimin e ardhshëm të krizës.

About Post Author


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *