PANALBANIAN

Lajmet shqip nga Finlanda

Qeveria udhëzon rajonet të heqin kufizimet. Lexoni listën e plotë


Grupi ministerial për koronavirusin rekomandoi sot lehtësimin e kufizimeve të koronavirusit në rastet dhe ngjarjet me rrezik të ulët. Pra, nga mbyllja e plotë është vendosur të shkohet drejt masave më pak kufizuese.

Sipas ministres Hanna Sarkkinen, kufizimet do të hiqen gradualisht për ambjentet dhe rastet që THL i ka klasifikuar si aktivitete dhe tubime me rrezik të ulët. Disa nga vendet e listës së THL janë tashmë praktikisht të hapura, si psh. parukeritë, por disa janë krejtësisht të mbyllura, si kinematë.

Këto ambjente dhe aktivitete rekomandohen të hapen për publikun

 • Dyqane të specializuara
 • Dyqane që ofrojnë shërbime personale ose të mirëqenies (p.sh. parukeri)
 • Sallone të përgjithshme në qendrat tregtare
 • Dyqane ushqimore
 • Tregjet në ambiente të mbyllura
 • Tregjet dhe panairet në vende të hapura
 • Kinematë ku shikuesit janë të ulur
 • Ambiente të përdorura për teatrot amatore apo për aktivitete të ngjashme
 • Parqet argëtuese, tematike dhe dëfryese në vende të mbyllura dhe kopshtet zoologjike
 • Bibliotekat
 • Aktivitete e grupeve te korit, deri në 10 persona
 • Muzeumet
 • Opera / koncerte me ndenjëse të përcaktuara
 • Koncerte masive në ambiente të mbyllura me ndenjëse të përcaktuara
 • Sportet në salla, ku për ndjekësit janë të përcaktuar ulëset
 • Ekspozita dhe galeri arti
 • Teatrot kur përcaktohen ulëset
 • Sportet në natyrë me një distancë sigurie prej 2 m
 • Shkollat fillore dhe 9 vjeçare, mësim i rregullut
 • Arsimi parashkollor
 • Universitete dhe Kolegje, mësimdhënie normale
 • Shkollat e mesme, mësimdhënie normale
 • Baret
 • Restorantet
 • Mencat dhe kioskat
 • Zyrat
 • Objektet sociale të vendeve të punës
 • Përdorimi i brendshëm për sporte individuale ose ushtrime
 • Sauna dhe pishina publike
 • Takime shpirtërore, hapësira të jashtme
 • Kënde lojërash në ambjente të mbyllura dhe kënde lojërash

Kufizimet e koronavirusit vendosen nga agjencitë qeveritare rajonale. Ministria e Çështjeve Sociale dhe Shëndetësisë do t’u dërgojë sot një letër udhëzuese për lehtësimin e kufizimeve.

Ministria shpreson që nga fillimi i shkurtit, agjencitë e qeverisë rajonale dhe bashkitë do të marrin parasysh udhëzimet në vendimet e tyre.

About Post Author


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *