PANALBANIAN

Lajmet shqip nga Finlanda

Rajoni i Hämeenlina-s shënon rekordin e rasteve të reja


Të mërkurën, 42 infeksione të reja koronavirusi u diagnostikuan në Kanta-Häme. Kjo është shifra më e lartë ditore gjatë epidemisë në këtë provincë. Situata është përkeqësuar me shpejtësi. Drejtori i THL Mika Salminen deklaroi në një konferencë shtypi në Ministrine e Shëndetësisë të Enjten se ai ishte i shqetësuar për rajonet Kanta dhe Päijät-Häme, ndër të tjera.

Nga rastet e reja të koronavirusit, 30 janë nga rajoni Hämeenlinna, 9 nga Riihimäki dhe 3 nga Forssa. Dymbëdhjetë nga pacientët janë sëmurë gjatë karantinës, ndërsa zinxhirët e infeksionit janë të identifikuar.

About Post Author


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *