PANALBANIAN

Lajmet shqip nga Finlanda

Raportohen më pak të infektuar në mbarë Finlandën


Në Finlandë, 4,766 infeksione të reja me koronavirus u raportuan të premten, sipas Institutit Kombëtar për Shëndetin dhe Mirëqenien (THL). Gjatë gjithë epidemisë, në Finlandë janë zbuluar gjithsej 475,431 infeksione.

Sipas të dhënave të së premtes, janë gjithsej 641 pacientë në spital për shkak të koronavirusit, 53 prej të cilëve janë në terapi intensive.

Incidenca e rasteve me korona gjatë dy javëve të fundit të ndjekjes është 1,974 për 100,000 banorë.

Grupi Koordinues Rajonal i Uusimaa vendosi më 27 janar t’i rekomandojë Agjencisë Administrative Shtetërore Rajonale të Finlandës Jugore – AVI që të heqë tëresisht kufizimet e objekteve sportive dhe rekreative qysh nga 1 shkurti.

Megjithëse ngarkesa e punës në kujdesin social dhe shëndetësor është ende e lartë, kushtet për kufizimin nuk janë më të nevojshme, thuhet në njoftimin për shtyp të Distriktit Spitalor të Helsinkit dhe Uusimaa (Hus).

Më 21 janar, Agjencia Rajonale Administrative Shtetërore e Finlandës Jugore mori një vendim në përputhje me Aktin e Sëmundjeve të Transmetueshme për të mbajtur në fuqi kufizimet në zonën e Hus deri më 7 shkurt.

About Post Author


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *