PANALBANIAN

Lajmet shqip nga Finlanda

Shumica e finlandezëve besojnë mjekët për koronavirusin

, , ,

Shumica e finlandezëve e konsiderojnë të suksesshëm komunikimin e ekspertëve mjekësorë mbi koronavirusin, sipas një studimi të kryer nga Fondacioni i Zhvillimit të Pushtetit Lokal (KAKS).

65% e të anketuarve u dhanë ekspertëve një vlerësim shumë ose mjaft të mirë. Ekspertët mjekësorë morën vlerësimin më të mirë, kur u pyetën se si palët kryesore të interesuara kanë qenë të suksesshëm në komunikimin rreth koronavirusit.

Pak më pak se gjysma e të anketuarve ishin të kënaqur me komunikimet e qeverisë për koronën. Një përqindje pak më e vogël, ose 42 përqind e të anketuarve, e konsideruan komunikimin e Ministrisë së Çështjeve Sociale dhe Shëndetësisë (STM) të suksesshëm. Ekspertët mjeko -ligjorë morën vlerësim pozitiv për komunikimet e tyre nga 38%, ndërsa Agjencia e Qeverisë Rajonale (AVI) nga 37% e të anketuarve,

38 për qind e të anketuarve e vlerësojnë dobët performancën e socialdemokrates Krista Kiuru (sd.), Ministre e Familjes dhe Shërbimeve Themelore.

Mbështetësit e esktremistëve të Finlandezëve të Vërtetë kanë më pak besim në informacionet rreth koronavirusit, duke ndjekur pozicionin e partisë së tyre.

Përkrahësit e SDP, krahasuar me ato të partive të tjera, ishin, mesatarisht, më të kënaqur me komunikimet e dhëna.

Përkrahësit e Partisë së Koalicionit, Kokoomus, dhe të të gjelbërve vlerësuan veçanërisht ekspertët mjekësorë. Përgjigjet reflektuan ndarjet qeveri-opozitë.

Kantar TNS Oy e bëri sondazhin më 11-15 shtator. shtator. Janë kryer gjithsej një mijë intervista.

About Post Author


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *