PANALBANIAN

Lajmet shqip nga Finlanda

Stoltenberg: NATO do të aplikojë anëtarësim të shpejtë për Finlandën dhe Suedinë

, , , ,

Sipas Sekretarit të Përgjithshëm të NATO-s, Jens Stoltenberg, të gjithë anëtarët e aleancës ushtarake do të mirëpresin Finlandën dhe Suedinë në NATO nëse vendosin t’i bashkohen aleancës ushtarake. Stoltenberg e bëri deklaratën e tij për stacionin televiziv amerikan – CNN .

“Ne kemi një diskutim të mirë me lidershipin politik finlandez dhe presidentin e Finlandës, si dhe me udhëheqjen suedeze”, tha Stoltenberg në një intervistë.

– Pra, nëse (Finlanda dhe Suedia) vendosin të anëtarësohen në NATO, unë mendoj se të 30 aleatët do t’i mirëpresin krahë hapur dhe ne do të gjenim mënyra për t’i anëtarësuar relativisht shpejt – nëse ata duan.

About Post Author


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *