PANALBANIAN

Lajmet shqip nga Finlanda

THL: 296 infeksione të reja dhe 6 vdekje


Sipas Institutit Kombëtar të Shëndetit dhe Mirëqenies, 296 infeksione të reja koronavirusi u raportuan në Finlandë të Mërkurën. Janë raportuar 6 vdekje të reja. Ka 142 pacientë koronarë në spital, 35 prej tyre në kujdes intensiv.

Të martën, u raportuan 214 raste të reja të koronavirusit.

Në dy javët e fundit, janë diagnostikuar 4,454 infeksione, krahasuar me 7,429 në dy javët e mëparshme.

Gjithsej 84,797 infeksione të koronavirusit janë konfirmuar në Finlandë. Janë raportuar gjithsej 899 vdekje në lidhje me sëmundjen.

Incidenca e sëmundjes është gjithashtu në rënie. Incidenca është rreth 80 raste të sëmundjes për njëqind mijë banorë në dy javë në të gjithë vendin.

Shkallët më të larta të incidencës janë ende në rrethet spitalore të Itä-Savo dhe Helsinki dhe Uusimaa. Në Zonën Metropolitane të Helsinkit, janë konfirmuar 118 infeksione të reja me koronavirus, rreth gjysma e tyre në Helsinki.

About Post Author


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *