PANALBANIAN

Lajmet shqip nga Finlanda

THL: Dy të vdekur dhe 348 të infektuar

, ,

Dy vdekje të reja të lidhura me koronavirus dhe 348 infeksione të reja me koronavirus janë raportuar në Finlandë, thotë Instituti Kombëtar i Shëndetit dhe Mirëqenies. 331 raste të reja u raportuan dje dhe 341 të hënën.

Në dy javët e fundit, 2,262 më pak infeksione janë diagnostikuar sesa në dy javët e mëparshme.

Shkalla e incidencës, pra numri i infeksioneve në dy javë për 100,000 banorë, ka ardhur në rënie kohët e fundit. Për të gjithë vendin, shifra është rreth 133. Brenda Finlandës, rrethet spitalore të Helsinkit dhe Uusimaa ende mbajnë pozicionin e lartë, por shifra (256) është në rënie.

Deri më tani janë raportuar gjithsej 862 vdekje nga koronaviruis. Ka gjithsej 250 pacientë në kujdesin spitalor në Finlandë për shkak të koronavirusit, i cili është një më pak se dje. Nga pacientët në spital, 45 janë në njësinë e kujdesit intensiv. Numri është i njëjtë me dje.

Në Savonia Lindore, numri i infeksioneve është rritur me shpejtësi

Nga ana tjetër, ka një numër në rritje të infeksioneve koronavirus në Finlandën Lindore, ku numri i infeksioneve të reja është rritur në Savo Lindore dhe, në një masë më të vogël, në Savo Jugore, Savo Veriore dhe Karelia Veriore.

Tani ndodhen tre zinxhirë të njohur të infeksioneve aktive në Itä-Savo, të cilat kanë shkaktuar mjaft infeksione, thotë Jaana Luukkonen, Kryemjeku i Soster, një konsorcium i komunave në Rrethin Spitalor Itä-Savo. Në dy javë, janë diagnostikuar 64 infeksione koronavirus. Në periudhën e mëparshme dy-javore, kishte 13 infeksione.

Situata në Kymenlaakso gjithashtu është përkeqësuar me shpejtësi.

Në total, pak më shumë se 80,400 infeksione koronavirus janë diagnostikuar në Finlandë qysh prej shpëthimit të pandemisë.

About Post Author


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *