PANALBANIAN

Lajmet shqip nga Finlanda

THL i propozon qeverisë: Nga e hëna restorantet dhe baret të mbyllen në mesnatë

, ,

Grupi ministerial i punës i qeverisë për koronavirusin do të takohet sonte për të negociuar heqjen e kufizimeve, thotë Ilta-Sanomat.

Sipas Ilta-Sanomat, Instituti Kombëtar për Shëndetin dhe Mirëqenien THL thekson në një deklaratë të lëshuar nga Ministria e Çështjeve Sociale dhe Shëndetësisë se orari i hapjes së restoranteve dhe bareve me rrezik të ulët mund të zgjatet deri në orën 21:00 në zonat me rritje të kujdesit spitalor dhe deri në ora 12 të natës në zonat me kujdes spitalor në rënie.

Sipas THL, bizneset e hotelierisë me rrezik të lartë duhet të jenë ende të kufizuara rreptësisht.

Aktualisht, të gjitha restorantet ndalojnë shërbimin e pijeve në orën 17:00 dhe të mbyllin dyert e tyre në orën 18:00. Kufizimet aktuale të restoranteve do të mbeten në fuqi deri të hënën e ardhshme.

Mbledhja e grupit të punës të qeverisë do të jetë në orët e mbrëmjes, pasi socialidemokratët do të zgjedhin në mbledhjen e këshillit të partisë pas orës 16:00, zëvendësuesin e ministres për Familjen dhe Shërbimet Themelore, Krista Kiuru, e cila do të marrë lejen e shtatzënisë. Parlamentari Aki Linde thuhet se do të jetë ministri i ri në kabinetin e kryeministres Sanna Marin.

About Post Author


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *