PANALBANIAN

Lajmet shqip nga Finlanda

Ulet papunësia. Në tetor rezultojnë 259 mijë në mbarë Finlandën

, , ,

Në fund të tetorit, në zyrat e punësimit dhe zhvillimit ekonomik dhe në qendrat komunale kishte gjithsej 259,000 punëkërkues të papunë. Kjo është 53,700 më pak se një vit më parë, por 34,300 më shumë se dy vjet më parë në tetor. Numri i punëkërkuesve të papunë është ulur me 6300 nga muaji i kaluar.

Nga punëkërkuesit e papunë, 139,000 ishin klientë të zyrave komunale. Numri i punëkërkuesve të papunë përfshin edhe ata të pushuar nga puna me kohë të plotë. Informacioni reflektohet në Buletinin e Punësimit të Ministrisë së Punësimit dhe Ekonomisë.

Gjatë muajit tetor janë raportuar 91 600 vende të reja të lira pune, 38 600 më shumë se në tetor të një viti më parë. Në total, në tetor u hapën 169,700 vende pune, që është 69,100 më shumë se një vit më parë.

About Post Author


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *