PANALBANIAN

Lajmet shqip nga Finlanda

Çmimet u rritën me 1.3 pëqind brenda një muaji. Finlanda me inflacionin më të lartë në 30 vjet

, , , ,

Inflacioni shkoi në 7% në maj. Sipas Statistikave të Finlandës, çmimet e konsumit u rritën më shumë se një vit më parë, veçanërisht për shkak të çmimeve më të larta të energjisë elektrike, benzinës, naftës dhe shtëpive.

Çmimet u rritën me 1.3 për qind krahasuar me prillin.

Rritja e çmimeve u frenua më së shumti nga tarifat më të ulëta të kujdesit për fëmijët, tarifat e kërkimit dhe trajtimit, barnat me recetë, udhëtimet ajrore dhe tarifat e dokumenteve.

Jukka Appelqvist, kryeekonomiste në Dhomën Qendrore të Tregtisë, thekson në Twitter se në shkurt 1990 ishte hera e fundit që shifrat e inflacionit ishin kaq të larta.

About Post Author


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *