PANALBANIAN

Lajmet shqip nga Finlanda

Finlanda i kërkon test negativ të gjithë udhëtarëve nga vendet jashtë BE-së. Danimarka, Norvegjia dhe Britania e Madhe në listë

, , ,

Qeveria vendosi të enjten testin e detyrueshëm të koronavirusit për pasagjerët që vijnë nga Norvegjia, Danimarka dhe Mbretëria e Bashkuar në kufijtë finlandez, pavarësisht nga statusi i vaksinimit, tha Ministria e Çështjeve Sociale dhe Shëndetësisë në një njoftim për shtyp.

Sipas kufizimeve të reja, që filluan të zbatohen nga e enjtja pasdite, pasagjerëve që mbërrijnë nga Norvegjia, Danimarka dhe Mbretëria e Bashkuar do t’u kërkohet të tregojnë një certifikatë negative të testit COVID-19 të lëshuar më pak se 48 orë para mbërritjes së tyre, pavarësisht se kanë prova të një kursi të plotë vaksinimi.

Qeveria caktoi Afrikën e Jugut, Botsvanën, Eswatinin (Swaziland), Mbretërinë e Bashkuar, Lesoto, Namibinë, Nigerinë, Norvegjinë, Danimarkën dhe Zimbabvenë si vende me rrezik të lartë për variantin e koronavirusit Omicron mori masat e rrepta të kufizimeve për pasagjerët në hyrje nga këto vende.

Më herët, qeveria vendosi të mërkurën që pasagjerët që vijnë nga vendet jashtë BE-së dhe Shengenit, të cilët kanë marrë një kurs të plotë vaksinimi, duhet gjithashtu të kenë prova të një testi negativ për COVID-19.

Qeveria vendosi kufizimet e reja të hyrjes në sfondin e përkeqësimit të situatës së koronavirusit në vend dhe pjesë të tjera të globit. Kufizimet do të hyjnë në fuqi më 21 dhjetor dhe do të vazhdojnë deri më 16 janar 2022.

About Post Author


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *